Spagetti bolognese

En ekte italiensk spagetti bolognese inneholder like mye revne gulrøtter som kjøtt i sausen. Du kan veldig gjerne lage dobbel porsjon og fryse ned til siden.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g karbonadedeig
  • 1 finhakket løk
  • 3 reven gulrøtter
  • 100 g sellerirot
  • 1 båt presset hvitløk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 5 moden tomater
  • 8 frisk sjampinjong
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 laurbærblad
  • 400 g fullkornsspagetti

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Rens og finhakk løk og hvitløk.

Vask, skrell og riv gulrøtter og skjær sellerirot og sjampinjong i terninger.

Skåld tomatene ved å skjære et kryss i dem, legge dem noen sekunder i kokende vann og rett over i iskaldt vann. Da er det lett å dra av skallet.

Skjær tomatene i terninger.

Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

Tilsett gulrøtter, sellerirot, sjampinjong, tomatpuré og tomatterningene.

Tilsett buljongen og krydder, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

Server med nykokt spagetti.

Del på Facebook