Waldorfsalat

Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 100 g hodekål
  • 100 g blå druer
  • 1 dl valnøttkjerner
  • 2 eple
  • 2 skive hermetisk ananas, stor boks
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl pisket kremfløte
  • saften av 0,25 sitron
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Trinn for trinn-bilde av waldorfsalat
    Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen og sett den i kjøleskapet.
  2. Trinn for trinn-bilde av waldorfsalat.
    Hodekålen finsnittes, druene deles i to (fjern evt. steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stilksellerien i skiver.
  3. Oppskriftsbilde av waldorfsalat med blå bakgrunn.
    Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 60
Legg til på Min side
Del på Facebook