Derfor bør du spise paprika
All paprika begynner som grønn. Noen forblir grønne, mens andre skifter farge til rød, gul, orange, hvit eller mørk fiolett.
Rød paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye. Med bare en halv rød paprika kan du faktisk dekke dagsbehovet for vitamin C.
Gode grunner til å spise paprika
C-vitamin lagres ikke i kroppen. Derfor trenger vi jevnlig tilførsel, helst hver dag. Vitamin C øker også opptaket av jern fra vegetabilske kilder, for eksempel fra fullkorn. Ett par rause skiver med paprika på en grov brødskive er med andre ord en god kombinasjon. Paprika er også godt i salater, gryteretter, stuinger og wok - og kan fylles med det du liker og gratineres i ovnen.
Paprika har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og bidrar til å holde deg lengre mett.
Grønn paprika er i tillegg en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens rød paprika har et høyt innhold av betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn.