Nasi Goreng

Nasi Goreng betyr "stekt ris" på indonesisk, og er en kjempegod gryte å lage hvis du vil ha en "grønn dag". Den stekte hodekålen og peanøttene setter preg på gryteretten, og den er kjempegod med godt brød til.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl basmatiris
  • 1 løk
  • 6 dl finstrimlet hodekål
  • 4 dl grovrevne gulrot
  • 2 rød paprika
  • 1 ss smør
  • 1 ss karri
  • 1 ts salt
  • 2 ts japansk soyasaus
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl peanøtter
  • hakket kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.
  2. Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.
  3. Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.
  4. Bland grønnsaker og den kokte varme risen.
  5. Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 34
Legg til på Min side
Del på Facebook