Eirik Lyssands blomkålsuppe

Blomkålsuppe er like enkelt som det er digg. Dette er Eirik Lyssand egen oppskrift fra da han utfordret kompisene sine til en uoffisiell master chef-konkurranse.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • ½ løk
  • Fedd 1 hvitløk
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • 50 g smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 

  1. Kutt blomkålen i biter og stek i smøret sammen med løken til løken blir myk. Husk å spar bladene til spiselig og god pynt, se steg 4. 
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok til blomkålen er mør/myk, ca 30 minutter.

  3. Stavmiks eller ha suppa i en blender til den blir smooth.

  4. Stek blomkålbladene i en stekepanne med litt smør og hvitløk. Namenam!

  5. Smak til med salt og pepper.

  6. Server med blomkålblader på toppen!
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5
Del på Facebook
Har du lyst på matinspirasjon rett i innboksen?