Fagdag 24.oktober 2024
Tid: 24.oktober kl 9- 14 i Dronning Eufemias gate 8, Oslo
PROGRAM
Velkommen video 1
Del 1: Forbruksmønster, handlekraft og innsikt
Video 2 her
09:05 - Hvor mye frukt og grønt spiser egentlig nordmenn nå?
Analysesjef i OFG, Tore Angelsen presenterer nye tall fra september 2024
09:35 - Hvorfor er Grøntløftet viktig for norsk landbruk?
Grøntansvarlig i styret i Norges Bondelag, Even Skårberg Aarnes og leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg
09:50 - Nye kostråd - myndighetens viktige rolle for økt forbruk
Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Usman Ahmad Mushtaq
10:05 - Hva slags innsikt og kunnskap har effekt på å nå de anbefalte 8 om dagen?
Daglig leder i GreeNudge, Samira Lekhal
10:15 - Dialog og innsikt prosjektet fra «Grøntsektor mot 2035»
Løypemelding fra prosjektleder og direktør i OFG, Guttorm Rebnes
10:25 - Hvordan påvirke forbrukeratferd til økt konsum gjennom kommunikasjon, og bør dette gjøres annerledes for Generasjon Z?
Senior analytiker i Kantar, Amund Bråten
Del 2: Hvordan må Grøntløftet jobbe forbrukerrelatert fram mot 2035?
Video 3 inn her
11:00 - Hva må til for å motivere og hvordan får vi frukt og grønt mer sentralt i dagliglivet?
Influenser og småbarns pappa Eirik Lyssand om de travle småbarnsforeldrene og kompisgjengen som har dårlig tid og er lite interessert.
11:15 - Narvesen, gode valg på farten
Hvordan har dette gått og hva slags erfaringer bygger dere videre på? Bærekraftsansvarlig Synnøve Reisæter Tveit og Madelaine Meyn.
11:25 - Hvordan motiveres kundene til å ta gode valg i handlesituasjonen?
Erik Fagerlid utfordrer de store dagligvareaktørene.
Del 3: Andre arenaer som har en viktig plass i Grøntløftet
Video 4 inn her
12:30 - Hvordan kan man i institusjonsmarkedet og i kantinemarkedet, bidra med økt forbruk av frukt og grønt?
Servicegrossistene, adm.direktør Jan van der Burg og ISS, Head of Food Product & Performance, Hege Sørlie.
12:45 - Hvilke muligheter kan Grøntløftet gi i forhold til innovasjon og produktutvikling?
Samtale med produsentforeningen 1909 ved Hans Albert Huseby og Gartnerhallen ved Kai Knutsen
13:00 - Hvordan lage gode produkter med frukt og grønnsaker som ellers ville blitt matsvinn?
Gründer i Mer Enn ved Marianne Ryan presenterer hvordan de jobber med matsvinn, bærekraft og sunnere mat
13:10 - Grøntløftet signering!
Nye aktører vil stille seg bak arbeidet, signering ved bl.a. Onna ved Cris Ferguson, Grønne folk ved gründer Ragnhild Viken og Landbrukets Økoløft ved prosjektleder Elin Rømo Grande
13:20 - NM i frukt og grønt dagligvare
Premiering av de beste frukt og grønt butikkene i Norge av OFG ved prosjektleder Iselin Sagen
13:55 - Grøntløftet har blitt belyst fra mange sider i dag
Oppsummering OFG ved direktør Guttorm Rebnes