Fagdag 24.oktober 2024

Vi presenterer forbruksutviklingen 5 a day Europe 2024 og har invitert statssekretæren og sentrale næringsaktører til å debattere hva som må gjøres for å nå de ambisiøse målsetningene i rapporten "Grøntsektoren mot 2035"
 
 


Tid: 24.oktober kl 9- 14  i Dronning Eufemias gate 8, Oslo 

PROGRAM

Velkommen video 1

Del 1: Forbruksmønster, handlekraft og innsikt 

Video 2 her 

09:05 - Hvor mye frukt og grønt spiser egentlig nordmenn nå?  
Analysesjef i OFG, Tore Angelsen presenterer nye tall fra september 2024 

09:35 - Hvorfor er Grøntløftet viktig for norsk landbruk?  
Grøntansvarlig i styret i Norges Bondelag, Even Skårberg Aarnes og leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg 

09:50 - Nye kostråd - myndighetens viktige rolle for økt forbruk  
Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Usman Ahmad Mushtaq 

10:05 - Hva slags innsikt og kunnskap har effekt på å nå de anbefalte 8 om dagen? 
Daglig leder i GreeNudge, Samira Lekhal 

10:15 - Dialog og innsikt prosjektet fra «Grøntsektor mot 2035»
Løypemelding fra prosjektleder og direktør i OFG, Guttorm Rebnes 

10:25 - Hvordan påvirke forbrukeratferd til økt konsum gjennom kommunikasjon, og bør dette gjøres annerledes for Generasjon Z? 
Senior analytiker i Kantar,  Amund Bråten

Del 2: Hvordan må Grøntløftet jobbe forbrukerrelatert fram mot 2035? 

Video 3 inn her 

11:00 - Hva må til for å motivere og hvordan får vi frukt og grønt mer sentralt i dagliglivet?
Influenser og småbarns pappa Eirik Lyssand om de travle småbarnsforeldrene og kompisgjengen som har dårlig tid og er lite interessert.

11:15 - Narvesen, gode valg på farten
Hvordan har dette gått og hva slags erfaringer bygger dere videre på? Bærekraftsansvarlig Synnøve Reisæter Tveit og Madelaine Meyn. 

11:25 - Hvordan motiveres kundene til å ta gode valg i handlesituasjonen? 
Erik Fagerlid utfordrer de store dagligvareaktørene.  


Del 3: Andre arenaer som har en viktig plass i Grøntløftet  

Video 4 inn her

 

12:30 - Hvordan kan man i institusjonsmarkedet og i kantinemarkedet, bidra med økt forbruk av frukt og grønt?
Servicegrossistene, adm.direktør Jan van der Burg og ISS, Head of Food Product & Performance, Hege Sørlie.  

12:45 - Hvilke muligheter kan Grøntløftet gi i forhold til innovasjon og produktutvikling?
Samtale med produsentforeningen 1909 ved Hans Albert Huseby og Gartnerhallen ved Kai Knutsen 

13:00 - Hvordan lage gode produkter med frukt og grønnsaker som ellers ville blitt matsvinn? 
Gründer i Mer Enn ved Marianne Ryan presenterer hvordan de jobber med matsvinn, bærekraft og sunnere mat  

13:10 - Grøntløftet signering!
Nye aktører vil stille seg bak arbeidet, signering ved bl.a. Onna ved Cris Ferguson, Grønne folk ved gründer Ragnhild Viken og Landbrukets Økoløft ved prosjektleder Elin Rømo Grande 

13:20 - NM i frukt og grønt dagligvare
Premiering av de beste frukt og grønt butikkene i Norge  av OFG ved prosjektleder Iselin Sagen 

13:55 - Grøntløftet har blitt belyst fra mange sider i dag
Oppsummering OFG ved direktør Guttorm Rebnes