Fristende fruktfat med oppkuttet frukt og bær.

Frisk og fargerik snacks til helgekosen

I helgen er det mange som setter frem snacks, og ofte går det i salte fristelser. Men hva med å prøve et friskt og fargerikt fat med oppkuttet frukt og bær i stedet? Sunn snacks ser ikke bare fantastisk ut – den smaker minst like godt og gir kroppen massevis av viktige næringsstoffer. Perfekt for både små og store!

Kutt opp frukt sammen

Ja, det er litt mer jobb enn å tømme en pose i en skål, men absolutt verdt det. Du trenger ikke ha så mange varianter på fatet. Lekkert blir det uansett. Druer og bær trenger ikke å deles opp. Finn frem kniver og fjøler og ha en hyggelig stund på kjøkkenet sammen, hvor dere kutter opp og danderer helgens fargerike snacksfat.

Tips for friskere frukt:
La skallet være på for enklere servering. For å unngå at epler og pærer blir brune, dypp dem i vann med litt sitron eller lime – da holder de seg friske og innbydende lenger.

Fruktfat med mer

Vil du gjøre mer ut av fruktfatet, kan du legge på noen ruter mørk sjokolade eller nøtter. Eller en kokosbolle om du liker det. Litt ost passer også godt til den søte frukten. Grønnsaker må gjerne også få plass. Både små tomater, forvellede sukkererter og gulrøtter passer inn.