Fargerik snacks til å bli glad av
Alle er enige om at det er sunt å spise mer frukt og grønnsaker. Men hvordan kan vi gjøre det på en enkel og fristende måte? Svaret er: Kutt opp! Vi har laget noen tips som kan hjelpe deg med å komme i gang. Vi garanterer at det blir vellykket!
Slik kutter du opp
Beregn omtrent 200 gram eller 6–8 biter per person.
Gulrøtter – kuttes i staver
Kålrot – kuttes i staver
Blomkål – kuttes i små buketter
Agurk – kuttes i staver
Stilkselleri – kuttes i staver
Babymais – serveres hele
Cherrytomat – serveres hele
Sukkererter – serveres hele
Paprika – kuttes i staver
Reddiker – serveres hele
Brokkoli – kuttes i små buketter
Neper – kuttes i staver
Dipp som passer godt å servere til
Det er mange ulike typer dipper som passer godt til oppkuttede grønnsaker. Prøv f.eks. tomatsalsa, hummus, tzatziki, guacamole, aioli eller pesto.
Tips
- Legg biter eller staver av kålrot og gulrot i en skål med vann og sett det i kjøleskapet til det skal serveres.
- Bruk epledeler til å dele eple og agurk.
- Bruk et muffinsbrett til å servere de ulike grønnsakene i.
- Skjær kålrot, agurk og nepe i skiver og trykk ut figurer med pepperkakeformer - gøy for barna.
- Oppkuttede grønnsaker er ypperlig til å ta med på tur i skogen eller på stranden - leskende og lett å spise.
- Snacks som ikke trenger å kuttes; cherrytomater, knaskegulrøtter, minimais, sukkererter og reddiker.
- Litt sen middag? Kutt opp grønnsaker og sett frem før middagen, da mister ingen appetitten.
- Lag et kryss på 6-8 mm i bunnen av en reddik og legg den i isvann. Reddiken sveller fort og blir til en nydelig rose.