Grønnsaker i mikrobølgeovn
Har du en mikrobølgeovn? Da er det smart å bruke den til å dampe grønnsakene. Gulrot, brokkoli, blomkål og rotgrønnsaker er godt egnet til å dampe i mikrobølgeovnen. Grønnsaker som dampes riktig i mikrobølgeovnen beholder sine egenskaper som smak og næring veldig godt.
Rens og kutt grønnsakene i passe store biter. Ha dem i en bolle som tåler mikroen. Hell i litt vann (bare 1-2 spiseskjeer) og dryss over litt salt. Dekk med plastfolie eller legg en asjett over som lokk.
Kok på 600 w i 2-4 minutter eller til grønnsakene er ferdige. Fordelen ved å dampe grønnsaker er at svært lite vitaminer forsvinner under prosessen.
Har du ikke mikrobølgeovn så er det smart å dampkoke grønnsakene i en kjele. Bruk en damprist eller en sil. Fyll vann i kjelen slik at det når til omtrent bunnen av risten eller silen. Kok opp. Legg i grønnsakene, ha på lokk og la vannet koke videre til grønnsakene er passe møre.