Lag noe godt med norske friske epler
Norske epler finnes i butikken nesten hele året. Det kjennes på smaken at de norske eplene har hatt en god oppvekst. Norske epler modnes langsomt gjennom sommeren med kjølige netter og lyse dager. Vi har derfor eplesorter med tynt skall, søte og delvis syrlige i smak og sprø i konsistensen.
Bruksområdet er stort, og ulike sorter passer til ulikt bruk – noen liker å spise et surt eple, mens andre liker de søte eplene best. Spis eplet som det er, vask det i kaldt vann og behold skallet på, da bevarer du alle næringsstoffene.
Epler holder seg best i kjøleskapet, men husk sette frem eplene så de blir spist. Det er lettere å ta med seg et eple hvis man ser dem fremme på bordet.
Epler passer perfekt i bakst, og hva er vel bedre enn en hjemmelaget eplekake? Og prøv vår eplesalsa til f.eks taco. Epler i salater er friskt og godt, denne eplesalaten med sellerirot er verdt å prøve ut.
Her kan du la deg friste av våre mest populære epleoppskrifter.