Med smak på timeplanen
SMAK
Gjennom en kreativ og aktiv smaksprosess vil elevene lære mer om tungen som smaksorgan og hva som faktisk skjer når vi smaker. Målet er å fremme matglede og matkvalitet, og å bevisstgjøre oss de gode råvarene og den kulinariske arven vi har i vårt land.
I undervisningsopplegget står smaken i fokus og elevene får lære å kjenne de ulike smakene.
Dette vil:
• Utfordre elevene til å bruke sansene sine og “oppdage” smakssansen på nytt.
• Bevisstgjøre elevene på hva som påvirker smaksopplevelsen.
• La elevene få trene seg på å beskrive smak med ord.
• Utvikle elevenes matglede.
Her kan dere se og laste ned hele undervisningsmaterialet:
(finnes kun digitalt)
med_smak_paa_timeplanen_bokmal-1.pdf
Her finner dere lærerveiledningen:
laererveiledning_bokmal med smak på timeplanen.pdf
Tilhørende quiz:
Det er også laget en brosjyre som handler om Måltidets betydning:
Mat og måltider er sentralt for alle, både i hverdagen, i helger og under høytider. Siden det er flest hverdager, er det spesielt viktig å se på dem dersom du vil leve sunnere: Hva spiser du og hvordan lever du?
Her kan dere laste ned brsojyren Måltidet - en verdi å ta vare på: