Oppkuttet frukt og grønt
Når du kutter opp frukten vil du se at alle spiser dobbelt så mye. Det smaker deilig og det er friskt og godt å knaske på. Beregn omtrent 200 g eller 6-8 biter per person når du skal servere frukt eller grønnsaker oppkuttet som snacks.
Behold skallet på, da er det lettere og rensligere å spise med fingrene. Vil du servere uten skall, kan det være lurt med gaffel eller små pinner.
Hvor mange biter blir det og hvordan bør jeg kutte opp frukten?
1 kg appelsiner = 32-40 båter med skall
1 kg kiwi = 40 båter med skall
1 kg banan = 28 biter (hver banan i 2-3 deler med skall)
1 kg druer = 100 stk, hele
1 kg epler = 64 båter uten kjerne
1 kg melon = 30-35 trekantbiter med skall
1 kg honningmelon = 35 trekantbiter med skall
1 ananas (ca 1 kg) = 30 biter uten skall eller trekantbiter med skall
Annen frukt:
- Mango - i båter med skall eller terninger uten skall og med cocktailpinne
- Pasjonsfrukt - del i to
- Jordbær - hele
- Stjernefrukt - skiver
- Physalis - hele
- Litchi - med skallet på (spises uten skall og stein)
- Ferske dadler - hele
- Ferske fiken - del i to
- Papaya - i båter med skall eller terninger uten skall og med cocktailpinne
Grønnsaker
1 kg gulrøtter = 35-40 staver
1 kg kålrot = 35-40 staver
1 cherrytomat = 10 g (250-270 g/per pakke)
Andre grønnsaker:
- Blomkål - små buketter
- Agurk - staver
- Stilkselleri - staver
- Babymais - hele
- Sukkererter - hele
- Paprika - staver
- Reddiker - hele
- Brokkoli - små buketter
- Neper - staver