Spiselige dekorasjoner til 17. mai-bordet
Av hygieniske årsaker anbefaler vi, som vi alltid gjør, å vaske og tørke frukten godt før du skjærer den opp.
Muffinsformer fylt med frukt og bær
Muffinsformer fylt med fruktbiter og bær er en kjempeenkel måte å friste gjestene med frukt og/eller bær.
Her har vi forsøkt å forme et norsk flagg med røde, hvite og blå bær og frukter til 17. mai-bordet.
Slipp fantasien løs.
Tomat-, appelsin- og reddikblomster med agurkblader:
Finn fram en skål som står støtt og oasis. Til å feste «blomstene» brukes tannpirkere.
Reddikblomsten lager du ved å skjære dype snitt rundt hele reddiken – se bildet. Legg den i kaldt vann i noen minutter slik at den «springer ut».
Skjær både store og små «blader» av skallet på en slangeagurk og fest disse til oasisen med tannpirkere.
Skrell store tomater i et sammenhengende skall med en skarp kniv. Gjør det samme med appelsinen. Rull skallene sammen til roser og fest med tannpirkere til oasisen.
Når reddikblomstene har «sprunget ut», festes også disse til oasisen med tannpirkere.
Dusj dekorasjonen.
Dekorasjonen kan lages ferdig i litt god tid og settes kjølig med vått papirhåndkle over, slik at den ikke tørker ut.
Du kan gjerne bruke stilker av friske krydderurter til å tette hull i dekorasjonen.
Bruk fantasien, og husk at øvelse gjør mester.
En løper av frukt og bær
Et genialt tips som ofte brukes når flere skal bespises, er å rulle ut aluminiumsfolie på midten langs hele bordet, kutte opp masse deilig, fristende frukt og bær og legge det utover – gjerne i stjerne- og/eller blomstermønster.
Træ fargerike spyd med bær og fruktbiter som settes fast i en halv melon, kålhode, e.l. kledd med aluminiumsfolie og sett den på bordet blant alt det andre.