Sylting av grønnsaker - samlebilde

Sylting av grønnsaker

Sylting er en enkel måte å bevare sesongens grønnsaker på. Det gir dem en deilig syrlig smak og gjør at de holder seg godt over tid.

Mange forbinder syltede grønnsaker med rødbeter og sylteagurker, men nesten alle grønnsaker kan syltes. Smaken kan varieres i det uendelige.

Alt du trenger er rene glasskrukker som kan lukkes (vaskes og settes deretter inn i ovnen på 100 grader noen minutter for å bli sterile), vann, eddik, salt og sukker. Smakstilsetningene kan du eksprimentere litt med, men vi gir deg også noen forslag i våre oppskrifter.

Fermentering er en måte å konservere grønnsaker på der naturlige bakterier gjør dem syrlige, mens sylting bruker eddik eller sukkerlake for å få tilsvarende effekt. Fermentert hvitkål og rødkål er nydelig, oppskriften får du her.
 

Syltet rødløk

Enkle oppskrifter på syltede grønnsaker

Flere oppskrifter