Barnehagen er en viktig helsefremmende arena
Det er viktig at barn har gode rammer for mat og måltider i barnehagen.
Dette legger grunnlag for trivsel, læring, mestring og et sunt kosthold.
Mat og drikke i barnehagen utgjør en betydelig del av barnas totale kosthold. Barn inntar 40–60 prosent av det daglige energiinntaket sitt i barnehagen.
Mange barn spiser flere måltider i barnehagen enn de gjør hjemme. Starter barnet i barnehagen når de er 1 år, vil mange spise så mange som 3000 måltider i løpet av barnehagetiden.
I følge rammeplanene for barnehager skal barnehagen ha en helsefremmende og forebyggende funksjon og bidra til å utjevne sosiale forskjeller. 93,8% av alle barn mellom 1-5 år går i barnehage. Ikke alle barn får et like næringsrikt kosthold hjemme. Barnehagene har derfor en unik mulighet til å kunne påvirke barnas matvaner, og også gi positive impulser til barn som ikke får med seg disse erfaringene hjemmefra.
Barn trenger næringsrik mat i løpet av dagen og dere som jobber i barnehage er viktige når det gjelder barnas kosthold og helse.