Aioli, som er hvitløkmajones, er et nydelig tilbehør f.eks. til skalldyr og fisk.

Aioli

Aioli - hvitløksmajonesen som er et must bl.a. til skalldyr - er enkel å lage selv. Den er også en sprek dipp til grønnsakene. Aioli kan selvfølgelig også brukes som en dressing med 'sting'.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 eggeplomme
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl rapsolje eller solsikkeolje
  • 1 ss sennep
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 3 båter presset hvitløk
  • smak til med pepper om ønskelig

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen eggeplommer og salt.
  2. Hell oljen i en tynn stråle mens du hele tiden pisker kraftig.
  3. Smak til med eddik, salt og evt. pepper, og bland inn pressede hvitløkbåter.
  4. Det er en fordel å la aiolien stå kjølig minst et par timer før servering.
Del på Facebook