En blå bolle med appelsinchutney

Appelsinchutney

Appelsinchutney er super å ha på lur i kjøleskapet. Den smaker kjempegodt som tilbehør til middag eller sammen med en moden og velsmakende ost. Lag dobbel porsjon som du kan gi bort som gaver.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Riv skallet av en appelsin og limen ved hjelp av et zestjern eller et rivjern. Det er viktig at bare det ytterste skallet blir med (ikke det hvite).

Skrell alle appelsinene og limen, og vær nøye med å rense vekk alt det hvite og steiner. Del opp i terninger på 2x2 cm.

Skrell eplene og del opp i like terninger.

Del chilien i to på langs og fjern hinner og frø. Skrell og finhakk løk og skjær chili i tynne ringer.

Ha alt dette i en kjele sammen med sukker, tranebær, salt, eddik og vaniljestang. Gi blandingen et oppkok, og skru deretter ned på lav varme. La det småkoke uten lokk i ca. 1 time til blandingen har tyknet.

Stjerneanis har lett for å dele seg opp i flere biter om den kokes lenger enn ca. 1 time. Pass derfor på å ta ut den ut før dette skjer. Alternativt kan du legge stjerneanisen i en gaspose, e.l. slik at den er lett å fjerne siden.

Avkjøl og fyll chutneyen på rene glass - gjerne norgesglass.

Del på Facebook