Ingredienser
Appelsingranité med stjerneanis
Over 60 min
2.5 av 5 om dagen
En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres som en liten hvilerett mellom rettene - spesielt på restauranter. Du kan også servere den som en frisk og lett dessert. Her har vi brukt saften fra appelsiner.
Fremgangsmåte
- Kok sukkerlake av vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl.
- Press saften av appelsinene.
- Fjern stjerneanisen og smak appelsinsaften til med sukkerlaken. Hell det i en vid form. Sett i fryseren.
- Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
- Fortsett å gjøre dette hver time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
- Server den ferdige graniteen umiddelbart i kalde glass sammen med små blader av sitronmelisse. NB. Gratinetten smelter raskt.
- Deilig frisk dessert eller hvilerett og nydelig til påske.