To glass med appelsingranité

Ingredienser

Appelsingranité med stjerneanis

Over 60 min
2.5 av 5 om dagen

En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres som en liten hvilerett mellom rettene - spesielt på restauranter. Du kan også servere den som en frisk og lett dessert. Her har vi brukt saften fra appelsiner.

Fremgangsmåte

  1. Kok sukkerlake av vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl.
  2. Press saften av appelsinene.
  3. Fjern stjerneanisen og smak appelsinsaften til med sukkerlaken. Hell det i en vid form. Sett i fryseren.
  4. Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
  5. Fortsett å gjøre dette hver time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
  6. Server den ferdige graniteen umiddelbart i kalde glass sammen med små blader av sitronmelisse. NB. Gratinetten smelter raskt.
  7. Deilig frisk dessert eller hvilerett og nydelig til påske.

Hvor godt likte du oppskriften?