Appelsinstang

Bak våre deilige appelsinsnurrer. Ser ut som kanelboller, eller kanelsnurrer, men denne herlige varianten av gjærbakst, med appelsinfyll, smaker av sol.
Over 60 min

Ingrediensliste

Gjærdeig

  • 150 g smør
  • 800 g hvetemel
  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 3 dl lettmelk
  • 3 dl appelsinjuice

Appelsinfyll

Pynt

  • 1 egg til pensling
  • 1 ss melis
  • 2 ss appelsincurd

Fremgangsmåte

 

  1. Skjær smøret i terninger og la det stå i romtemperatur.
  2. Ha hvetemel, sukker, salt og egg i en bakebolle.
  3. Smuldre gjæren i, direkte i bollen.
  4. Kjør blandingen forsiktig i en kjøkkenmaskin med eltekrok mens du sper med melk og juice.
  5. Elt deigen i ca. 10 minutter, til den er smidig og slipper bollen.
  6. Tilsett romtemperert smør og elt deigen glatt, til smøret er godt blandet inn.
  7. Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.
  8. I mellomtiden lager du appelsinfyllet. Her er link til appelsincurden. Avkjøl fyllet litt.
  9. Ha deigen på bakebordet (eller ren kjøkkenbenk), med litt mel.
  10. Kna den litt og kjevle den ut til en firkantet leiv.
  11. Smør appelsinfyll på, (spar 2 ss til glasuren), og revet appelsinskall (vask skallet godt først).
  12. Rull sammen som en rullekake og skjær den i tykke skiver. Legg snurrene med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett.
  13. Etterhev i ca. 20 – 30 minutter, igjen til dobbelt størrelse.
  14. Sett ovnen på 220 °C og pensle bollene med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  15. Avkjøl bollene på rist.
  16. Bland 2 ss av appelsinfyllet med 2 ss melis og litt appelsinsaft.
  17. Ha glasuren i et kremmerhus eller lign og sprøyt glasuren over, eller bare dryss litt melis over.

Fremgangsmåten til appelsinfyllet finner du her.

Dette blir mange snurrer. De er fine å fryse. Legg i fryseren uten glasur så fort de er avkjølt.
Del på Facebook