Fire halve bakter søtpoteter med fyll

Bakt søtpotet med spenstig fyll

Bakt søtpotet fylt bl.a. med vårløk, sjampinjong og quinoa med snert fra chili og hvitløk. Smaker herlig som tilbehør eller som en liten rett alene.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 søtpoteter
  • 2 ss soyaolje
  • 1 bunt finhakket vårløk
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 4 frisk sjampinjong i skiver
  • 2 ss hakket frisk timian
  • salt og pepper
  • litt presset saft fra en sitron
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Stikk hull i potetene med en gaffel. Bak dem i ovnen på 200 grader C i 1 - 1,5 time - avhengig av potetens størrelse.
  2. Kok quinoa som angitt på pakken.
  3. Fres grønnsakene i en varm panne.
  4. Del de ferdigbakte søtpotetene i to. Skrap ut litt av innmaten og bland den sammen med quinoa og de freste grønnsakene.
  5. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  6. Ha fyllet tilbake i potetene og strø revet ost på toppen.
  7. Gratiner de fylte søtpotetene i ovnen på 200 grader C i 5-6 minutter.
  8. Server søtpoteter som tilbehør til middag eller som en liten rett f.eks. med en salat til.
Del på Facebook