Ovnsbakte beter

Bakte beter

Rødbeter, gulbeter og chioggiabeter (eller polkabeter som de også kalles) fortjener å bli brukt mer. Bak betene i ovnen på samme måte som du baker poteter. Veldig enkelt og veldig godt.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulbete
  • 2 chioggiabete (polkabete)
  • 2 rødbeter
  • 2 ss rapsolje med sitron
  • 4 ts godt smør

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Vask betene.
  3. Ha litt olje i en ildfast form og legg betene i. Strø litt salt på.
  4. Sett formen midt i ovnen.
  5. Baketiden varierer med størrelsen. Beregn 1 - 1 1/2 time i ovnen på 220°C. Betene er ferdige når de er møre helt igjennom.
  6. Skjær av toppen på betene og dryss litt frisk timian over.
  7. Server betene som en bakt potet med godt smør.
Bakte beter passer like godt som en liten rett for seg selv, et spennende innslag på tapasbordet eller som til garnityr f.eks. til høstens viltmiddag.
Del på Facebook