Bakte pærer med bjørnebær og mandeltopping
En spennende dessert med pærer som du må prøve f.eks. til jul. Bringebær kan brukes om du ikke får tak i bjørnebær.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skyll og del pærer i to på langs. Fjern kjernehuset.
- Skyll bjørnebærene og bland dem med sukker.
- Legg de halve pærene i en ildfast form og drypp på noen dråper med sitronsaft på hver. Bak dem i den varme ovnen i 10 minutter.
- Ta formen ut og legg på bjørnebær.
- Bland müsli med brunt sukker og mandler og dryss blandingen over pærene og bjørnebærene. Drypp smeltet smør over.
- Bak videre i ca. 10 minutter til pærene er møre og mandeltopping er sprø.
- Server pærene lune, gjerne med gresk yoghurt.