To bakte poteter på trefjøl

Bakte poteter

Bakt potet er snaddermat, enten du serverer dem som tilbehør eller alene som en liten rett. Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplate eller over i en ildfast form og så inn i stekeovnen som holder 225°C. Baketiden må beregnes fra 60 til 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
  2. Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp.
  3. Potetene kan nå fylles. Prøv disse alternativene:
  4. Rømme/kesam og en smørklatt og litt finklippet dill eller hakket vårløk over til slutt.
  5. Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. En klatt med dette i den bakte poteten smaker kjempegodt.
  6. Rømme/kesam med skalldyr er også et deilig fyll.
  7. Et dryss med revet ost over fyllet og sette potetene inn i ovnen igjen noen minutter til osten har smeltet er også kjempegodt.
  8. Server bakt potet med en grønn salat til og du har en velsmakende rett.
Ønsker du en kortere baketid, så forkok potetene litt, f.eks. i 20 minutter.
Del på Facebook