Ingredienser
Bakte poteter og grønnsaker med texmexfyll
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen
Fylte og bakte grønnsaker og poteter kan du servere til middag eller som en smårett til kveldskosen. Varier gjerne fyllet med andre grønnsaker og annen saus.
Fremgangsmåte
- Her bruker man fyllet enten til poteter, squash eller tomater.
- Vask potetene og sett dem midt i ovnen på 225°C. Bak dem i ca. 1 time.
- Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Ta ut frøene på chilien og finhakk den.
- Brun karbonadedeigen i varm olje og tilsett finhakket løk, hvitløk og chili. La dette surre i pannen.
- Ha så i tomatpurè og buljong. Dryss på pepper og småkok til fyllet har fått en fyldig konsistens.
- De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over revet ost og bak i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.
- Server gjerne en grønn salat ved siden av.
- Hvis du bruker squash eller tomat i stedet for potet: Del squash i 4 og tomat i 2 og hul ut innmaten. Bland dette med kjøttfyllet. Fylles tilbake og stekes på samme måte som potetene.