Bananmuffins

Har du godt modne bananer som er på vei til søppelkassen? Ikke kast dem. Bak heller saftige og gode bananmuffins. Disse muffinsene er ikke tilsatt sukker, så de kan serveres til frokost, kvelds og i matpakken.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 godt moden bananer
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 egg
  • 80 g smør
  • 50 g valnøttkjerner
  • 1 ss melk

Fremgangsmåte

  1. Skrell og mos bananene. Hakk valnøttene. Smelt smøret og ha havregryn i. Det bidrar til at muffinsene blir saftige.
  2. Bland sammen banan, egg og smøret med havregryn i stor bolle.
  3. Bland inn resten av ingrediensene. Spar litt av valnøttene til toppen.
  4. Ha røren oppi muffinsformer og dryss over resten av valnøttene.
  5. Stek muffinsene på 170°C til de er gjennomstekte, 25-35 minutter, avhengig av størrelsen på muffinsformene.
  6. Avkjøl.
Del på Facebook