Bærpai med friske bringebær, blåbær og jordbær på hvitt fat.

Bærpai med bærsaus

Ingen kan mostå en nystekt og fargerik pai med masser av sesongens bær. Bruk de bærene du ønsker.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Mørdeig:
  • 2,5 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 g Fyll:
  • 125 g kremost naturell
  • 4 ss lettrømme
  • 1 g Sukkerlake:
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 dl bringebær
  • 1 dl jordbær
  • 3 ts maisstivelse (maizena)

Fyll

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen i en foodprosessor. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en smurt kake- eller paiform med høye kanter og prikk paideigen med en gaffel. Stek paibunnen midt i ovnen ved 185°C i ca. 15 til den er gyllen. Avkjøl.

Rør sammen kremost og rømme.

Kok opp en sukkerlake av vann og sukker. Rør til alt sukkeret er oppløst. Tilsett bær og rør inn maisstivelse (maizena). Sil bærsausen og avkjøl. Her kan du bruke andre sorter bær on du ønsker det.

Dekk den kalde paibunnen med ostekrem og legg på bær. Bruk gjerne andre bærsorter enn de vi foreslår. Hell over bærsausen og server paien med det samme.

Is, piskret krem eller vaniljekrem er godt til.

Del på Facebook