Blings med tomat og egg

For en rask og deilig start på dagen trenger du ikke se lenger enn til denne enkle oppskriften! Med bare en skive brød, rikelig med tomat, og et egg per person, kan du lage en fantastisk frokost- eller lunsjblings på null komma niks.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 skiver brød (gjerne grovt)
  • 2 ss smør til å smøre skivene
  • 20 røde cherrytomater delt i to
  • 4 blader av crispisalat
  • 4 kokt egg (ca. 5 min)
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts salt
  • 4 dråper olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene og avkjøl dem med en gang for å stoppe kokeprosessen slik at plommen holder seg bløt. Skrell eggene.
  2. Smør skivene og ha ett salatblad på hver.
  3. Ha på tomater, en dråpe olje og ett egg på hver skive. Lag ett snitt hvert egg slik at plommen «renner» litt ut om du ønsker.
  4. Server med nykvernet pepper på og gjerne et dryss av frisk finhakket persille.

Den «offisielle» koketiden for egg er følgende:

Bløtkokt egg: 3 til 5 minutter. Da vil både eggehviten og eggeplommen fortsatt være bløt.

Smilende egg: 6 til 8 minutter. Da får du fast eggehvite og halvfast eggeplomme.

Hardkokt egg: 10 minutter. Da er egget så fast at du enkelt kan dele det opp og legge det på brødskiven.

Legg romtempererte egg i kokende vann og ta tiden fra vannet koker opp igjen. Skyll i kaldt vann med en gang. Da får du det beste resultatet.
Del på Facebook