Blomkålgrateng med bacon og ost i ildfast form

Blomkålgrateng med bacon og sopp

Serveres som smårett sammen med godt brød, eller som hovedrett sammen med godt tilbehør. I stedet for blomkål kan du bruke brokkoli eller kinakål.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader C. Smør en ildfast form.

Skjær kålen i buketter eller store biter som kokes i ca. 5 minutter i buljongen til de knapt er møre. La kålen renne av og legg den i formen.

Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Del på Facebook