Ingredienser
Blomkålpizza med grønnsaker
40-60 min
2.5 av 5 om dagen
Kjempegod og spennende pizza hvor bunnen er laget bl.a. av blomkål og havregryn. Deilig grønnsakfyll med hjemmelaget tomatsaus og grønnkål.
Fremgangsmåte
- Til pizzabunnen: Rens og del blomkålen i små buketter. Forvell dem i et halvt minutt i usaltet vann. La bukettene renne godt av - avkjøl litt.
- Kjør blomkålen i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser til du har en jevn masse. Klem evt. ut litt væske om massen blir for bløt.
- Ha blomkålmassen i en bolle og tilsett alle de andre ingrediensene. Bland godt sammen.
- Klapp deigen flat på et smurt bakepapir på et stekebrett. Du kan lage en stor pizzabunn eller fire små, og ca. 1 cm tykk.
- Forstek pizzabunnen på 170 grader i ca. 30 minutter. Den blir lett brent i kantene, så pass på.
Til pizzasausen:
- Finhakk løk og hvitløk, og surr det i en kjele i olje til løken er blank.
- Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende van i 1 minutt. Trekk skinnet av.
- Skjær tomatene i små biter og ha de i en kjelen med løken og resten av ingrediensene.
- La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens.
- Smak til med salt og nykvernet pepper.
Til topping:
- Rens og skjær paprika i strimler og finhakk vårløken og hvitløken. Fres det raskt i en panne.
- Fjern stilkene på grønnkålen og del den i grove strimler.
- Ha grønnkålen i pannen og fres videre i et minutt til grønnkålen faller litt sammen.
- Ha pizzasaus på blomkålbunnen. Fordel grønnsakene utover pizzaen og dryss på reven ost.
- Stek pizzaen midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.