Oppskriftsbilde av kake med bringebær servert på fat.

Bringebærkake

En enkel men kjempegod kake med deilige bringebær. Kaken kan lett gjøres glutenfri ved å velge fin glutenfri melmiks. God med andre sorter bær også.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 250 g kesam original
  • revet skall av 0,5 sitron
  • 1 dl hvetemel eller glutenfri melmiks
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl bringebær

Pynt

  • bringebær
  • sitronmelisse
  • moste bringebær

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg, sukker og salt til en luftig eggedosis. Rør i kesam og sitronskall. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen.
  2. Rør forsiktig og hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Strø over bringebær.
  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 grader C i 30-35 minutter. Kjenn med en kakekål, e.l. om kaken er stekt. Avkjøl.
  4. Pynt med bær og sitronmelisse og server gjerne bringebær som er rørt med sukker til.
  5. Krem eller is er også godt til.
Del på Facebook