Oppskriftsbilde av seks bringebærmuffins med krem og friske bringebær.

Bringebærmuffins

Saftige og mumsegode muffins fylt med bringebær eller jordbær er uimotståelige for de fleste kakeelskere. Lag mange og frys ned til siden. Pynt med kremost og bær etter opptining.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 2 dl sukker
  • 125 g smør
  • 1 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 300 g bringebær eller jordbær

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til lett og porøs eggedosis.
  2. Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen.
  3. Bland de tørre ingrediensene og ha det i røren til slutt.
  4. Tilsett bærene og rør forsiktig.
  5. Fordel røren i muffinsformer - 3/4 fulle - og stek dem midt i ovnen på 200°C i ca. 25 minutter. Avkjøl.
  6. Pynt med kremost og friske bringebær eller jordbær.
  7. Denne oppskriften gir 12 store muffins.
Del på Facebook