Oppskriftsbilde av bringebærpai servert i paiform.

Bringebærpai

En absolutt favoritt på dessert- eller kakebordet. Smakfull lun pai med bringebær servert med pisket krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.
40-60 min

Ingrediensliste

Mørdeig

  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl hvetemel

Fyll

  • 5 dl bringebær
  • 3 ss sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.

Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.

Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.

Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.

Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.

Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.

Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.

Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.

Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.

Del på Facebook