Oppskriftsbilde av hjertesalatblader med bringebær, blåmuggost og nøtter servert på fat.

Bringebærtapas med blåmuggost

Herlig liten munnfull med bringebær, valnøttkjerner og blåmuggost i en skål av endiviesalat. Lekkert som forrett eller som tapas.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 8 blader sikorisalat (endivie)
  • 50 g blåmuggost i biter
  • 8 grovhakkede valnøttkjerner
  • 125 g bringebær
  • 1 ss flytende honning
  • sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

Ta salatbladene forsiktig fra hverandre, og la bladene ligge i kaldt vann med litt salt. Dette for å fjerne litt av den bitre smaken på salaten.

Tørk salatbladene og fordel dem på et serveringsfat. For at de skal ligge stødig kan du skjære litt av undersiden på bladene, slik at de blir flate i bunnen.

Fordel ost, valnøtter og bringebær på bladene. Ha noen dråper honning over.

Kjempefin rett som f.eks. kan serveres som en liten forrett eller som et spennende bidrag på tapasbordet.

Del på Facebook