Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni til hele familien

Ikke bare er dette en deilig og sunn grateng med brokkoli og blomkål, den er enkel å lage til hele familien. Oppskriften er beregnet til 10 barn.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g dypfryst brokkoli
  • 500 g dypfryst blomkål
  • 500 g makaroni
  • 4 egg
  • 6 dl lettmelk
  • 40 g hvitost
  • 1 ts salt
  • pepper
  • Håndfull timian (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
  3. Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
  4. Kok makaroni* etter anvisning på pakken.
  5. Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsaken er tint.
  6. Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
  7. Visp sammen egg*, lettmelk*, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen. 
  8. Dryss revet ost* på toppen. 
  9. Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.

 Tips:

  • Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til. 
  • Rester av makaroni fra blomkålgratengen og tomatsuppe kan brukes i one pot pasta-oppskriften under.

Allergener:

  • Egg
  • Melk/laktose: Bruk laktosefri matfløte v/laktoseintoleranse. Bruk plantebasert melk og ost v/melkeallergi.
  • Hvete/gluten: Bruk glutenfri makaroni. Makaroni kan også sløyfes. 
Del på Facebook