Samlebilde supper Gulrotsuppe, brokkolisuppe, fiskesuppe med fennikel

Billig brokkolisuppe

En kjempegod brokkolisuppe som får en herlig grønn farge og som er rask og enkel å tilberede med rimelige råvarer. Dette er suppe på 1-2-3.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g dypfryst brokkoli
  • 7,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 løk
  • 1 hvitløk
  • 3 dl matfløte
  • 1 potet
  • 150 g bacon
  • 4 egg
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kutt av toppen på en hel hvitløk. Kutt løk og potet i medium store biter. Ha det på et stekebrett med bakepapir sammen med den fryste brokkolien. Strø over litt olje og salt. Bak i ovnen til grønnsakene er gylne (ca. 20 minutter)
  3. Stek bacon og kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.
  4. Kok opp vann med buljong i en stor kasserolle. Ha oppi grønnsakene, buljongvannet, fløte og halvparten av osten i. Kjør de med en stavmikser til du har en tykk suppe.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg, finhakket bacon og litt revet ost i hver suppetallerken.
Del på Facebook