To skåler brokklisuppe

Brokkolisuppe

Suppen med brokkoli er delikat grønn på farge og rik på smak. Ekstra mettende blir suppen med et halvt hardkokt egg i hver tallerken.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g brokkoli
  • 7,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 laurbærblad
  • 1 grønn chili
  • 2,5 dl lett matfløte
  • salt og pepper etter smak
  • 2 egg

Fremgangsmåte

  1. Del brokkolien i grove biter.
  2. Del chilien og fjern hinner og frø.
  3. Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.
  4. Ta ut laurbærbladet. og legg til side noen pene brokkolibiter som skal brukes til garnityr.
  5. Mos resten med en stavmikser, e.l.
  6. Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.
  7. Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.

 

 

Del på Facebook