Brokkolitempura

Tempurastekte grønnsaker er alltid populært. Her er det brokkoli som spiller hovedrollen. Supert å servere som snacks eller som en liten rett i seg selv, gjerne som tapas.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Tempurarøre

  • 2 dl farris
  • 150 g hvetemel
  • 50 g maisstivelse (maizena)
  • 1 ts bakepulver
  • 2 eggeplomme
  • 1 ts cayennepepper
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del brokkolien i buketter og forvell dem i saltet vann i 30 sekunder.
  2. Ha dem over i et dørslag og la dem renne godt av. Bukettene må være tørre før de dyppes i røren.
  3. Ha alle ingrediensene til røren i en bolle og bland den rask sammen til den er glatt, uten klumper.
  4. Varm opp oljen i en dyp tykkbunnet panne eller jerngryte. Sjekk med en tresleiv at oljen er varm nok. Stikk skaftet i oljen. Bruser det godt rundt enden så er oljen varm nok.
  5. Dypp brokkolibukettene i røren og legg dem i oljen med en hullsleiv eller skje.
  6. Friter i 2-3 minutter til de er gylne og lette. Ha hullsleiven klar og ta de stekte brokkolibukettene opp av oljen og la de renne godt av på et tørkepapir.
  7. Friter litt av gangen. Ha et lokk klart. Gryta kan fort bli for varm.
  8. Dryss over litt salt og server tempurastekte brokkoli helt nylaget.
  9. Avkjøl oljen, sil den og ta vare på den. Oppbevar den på en flaske til neste gang du ønsker å lage tempurastekte grønnsaker.
Farris eller soda i røren bidrar til at grønnsakene blir ekstra sprø. Om du ikke har kan du bruke iskaldt vann.
Om du ønsker kan du ha ekstra krydder i røren. Smak deg frem til din favoritt.
Del på Facebook