Oppskriftsbilde av bulgursalat med bakte rotgrønnsaker servert på trefat.

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker som blir bakt i ovn med olivenolje, blir ekstra gode på smak. Her har vi brukt gulrøtter, persillerøtter, rødløk og sukkererter, og samme fremgangsmåte kan brukes på andre rotgrønnsaker. Prøv deg frem. Bulgur gjør salaten ekstra mettende.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.
  2. Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.
  3. Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.
  4. Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt.
  5. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  6. Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
  7. Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Del på Facebook