Chips med rotgrønnsaker

Chips av rotgrønnsaker

Sprø og gode chips laget av ulike rotgrønnsaker. Du kan bruke en pose rotmix fra butikken, dine favoritt rotgrønnsaker, eller følge oppskriften med gulrot, pastinakk, beter.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sånn lager du chips av rotgrønnsaker:

  1. Vask og skrell rotgrønnsakene. Kutt dem i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller en mandolin.
  2. Tørk godt av med et papirtørkle.
  3. Legg de tørre flakene i en bolle sammen med oljen og en klype salt.
  4. Legg flakene på et stekebrett med bakepapir så de ikke overlapper hverandre. 
  5. Stek i ovnen på 220 grader til de er sprø (ca 20 minutter).
  6. Avkjøles på bakepapiret, og oppbevares tørt i en tett boks.
Del på Facebook