Clafoutis med jordbær
Clafoutis er en lettvint og kjempegod dessert som franskmennene ofte serverer. Ovnspannekaken er ekstra god med jordbær i. Server desserten nylaget, varm eller lun med yoghurt, krem eller is til.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Tilbehør:
is, tykk yoghurt eller pisket krem
Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en jevn røre. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.
Smør en dyp ildfast form på ca. 1,5 liter.
Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.
Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.