Crispy kålbiff med chimichurri

Kålbiffer blir crispy utenpå og møre inni når du pannesteker dem. Toppet med en chimichurri, så har du en frisk middag med masse umamismak. Servér det gjerne med potetsalat og bakte rotgrønnsaker.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del hodekålen i fire kvartdeler.
  2. Legg kålbiffene på en stekepanne med en av innsidene ned. Stek på medium høy varme til den blir skikkelig gyllen og brun (ca 5 minutter). Tips: Hvis du ikke får plass til alle kålbiffene i én panne, så kan du legge de på et stekebrett med bakepapir og pensle skivene med oljen, salt og pepper. Bak de i ovnen i 30 minutter på 220 grader over- og undervarme og snu halvveis. I så fall hopper du til steg fire.
  3. Snu kålbiffene i stekepannen til den andre innsiden og stek til de blir brune også (ca 5 minutter til).
  4. Når kålbiffene er brune på innsidene så legger du de på "ryggen" og har oppi vann og smør. La de dampe under lokk på medium varme i 10 minutter.
  5. Lag chimichurri på følgende måte: Finhakk urtene og ha i en bolle med olivenolje, rødvinseddik og jusen av en sitron. Riv oppi hvitløk og chilli og rør til alt er godt blandet.
  6. Servér kålbiffene med ryggen ned og øs over chimichurri slik at det marinerer innsiden av kålbiffene. Nyt det gjerne med en kremet potetsalat og en frisk salat.
Del på Facebook