Smashed crispy brokkoli

Crispy smashed brokkoli

Crispy smashed brokkoli er en perfekt kombinasjonen av sprø kanter og myk innside! Denne enkle oppskriften krever få ingredienser og er perfekt som tilbehør eller sunn snacks. Passer også fint hvis du har rester av kokt brokkoli.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 - ca 400 gr - brokkoli - gjerne fryst
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g hvitost - eller parmesan
  • 0,5 g chiliflak
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220°C og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Kok brokkolien: Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Ha i brokkolibukettene og la dem koke i 3–4 minutter, til de blir litt myke. Hell av vannet og la brokkolien tørke på et kjøkkenhåndkle.
  3. Knus brokkolien: Legg brokkolibukettene på stekebrettet. Bruk bunnen av et glass eller en potetmoser til å presse dem forsiktig ned slik at de flater litt ut, men fortsatt holder sammen.
  4. Krydre og stek: Bland krydderne i en skål. Pensle brokkolien med olivenolje og dryss over chilliflakes og ost.
  5. Stek i ovnen: Sett brettet midt i ovnen og stek i 20–25 minutter, eller til brokkolien er sprø og gyllen i kantene.
  6. Servering: Nyt brokkolien som en snacks, eller server den som tilbehør til for eksempel stekt kylling, fisk eller ønskede proteiner.
Del på Facebook