Daddelkuler med appelsin

Daddelkuler med appelsin

Nyt en smak av jul med disse forførende Daddelkulene med appelsin og pepperkakekrydder. Disse enkle, men dekadente snackene kombinerer sødmen fra dadler med friskheten fra appelsin og varmen fra pepperkakekrydder, og skaper en holdbar og uimotståelig godbit. Perfekt for å tilfredsstille søtsuget på en sunnere måte!
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g usaltede cashewnøtter
  • 12 store dadler uten stein
  • 3 ss kakaopulver
  • 0,5 appelsin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts maldonsalt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 ss melis

Fremgangsmåte

  1. Ha usaltede cashewnøtter i en foodprosessor sammen med 1 ss kakaopulver (resten av kakopulveret ruller du kulene i på slutten). Kjør til det blir en seig, jevn masse. Dette tar litt tid.
  2. Fjern nøttemassen og tilsett dadlene i foodprosessoren, kjør til en myk og jevn masse.
  3. Ha nøtteblandingen tilbake i maskinen sammen med dadlene og kjør et par omdreininger. Dette gjøres for å få en seig og god konsistens.
  4. Tilsett krydder og saft fra appelsin.
  5. Bland sammen kakaopulver og melis og strø det utover en stor tallerken eller fjøl.
  6. Fukt hendene i litt vann og rull kuler av deigen.
  7. Rull kulene lett i kakao- og melisblandingen.
Oppskriften gir 10-12 kuler. Oppbevar dem i kjøleskap til de skal nytes! De er også fine å fryse.
Del på Facebook