Dessertpai med dadler og fikener

En enkel og smakfull dessertpai med dadler og friske fikener tildekket med en blanding av fløte og cottage cheese. Mmmm.....
Over 60 min

Ingrediensliste

Paibunn

  • 60 g myk margarin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g kesam original

Fyll

  • 6 ferske fikener i båter
  • 4 dadler i strimler
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl sukker
  • 3 egg
  • 2 dl matfløte
  • 4 ss cottage cheese

Fremgangsmåte

Smuldre sammen margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Legg fikenbåter tett i tett i bunnen av paiformen. Ha på dadlene. Visp sammen egg, fløte, cottage cheese, sukker og vaniljesukker og hell det over.

Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 45 minutter. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig med litt fikensyltetøy til.

Del på Facebook