Potettog på trefjøl

Det tøffe potettoget

Bakte poteter som er tøffere enn toget! Morsom liten rett som barna synes det er gøy å være med på å lage. Varier fyllet etter eget ønske og fantasi.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Vask potetene godt og stikk noen hull i dem. Legg potetene i en langpanne eller i en ildfast form, og bak dem i ovn til de er møre - ca. 1 time.
  3. Del potetene i to og ta ut det meste av innmaten. La det være igjen ca. 1/2 cm tykke vegger.
  4. Finhakk paprikaen og bland potetinnmaten,hakket paprika og halve cherrytomater med sausen. Hold igjen 3 tomater til "hengefeste".
  5. Fyll potetene med fyllet og ha revet hvitost på toppen. Gratiner de halve potetene i ovn på 225°C til osten er gyllen (ca. 5 minutter).
  6. Lag et tog av de fire halve potetene ved å lage "hjul" av agurkskiver og squashskiver og cherrytomater som "hengefeste" mellom vognene (se bildet).
Bruk den sausen og det fyllet du liker. F.eks. biter av squash, forvellede gulrot- eller kålrotbiter, løk, m.m. Og toget kan du lage så langt du vil ved å bruke flere poteter.

 

Del på Facebook