Dillkylling og grønnsaker på hvit tallerken

Dillkylling med rotgrønnsaker

Denne gryteretten blir nesten som en frikassè. Rotgrønnsaker og grovhakket dill smaker nydelig i retten, og den er så festfin at den gjerne kan serveres dine gjester.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.

Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Sil og ta vare på kraften.

Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.

Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.

La kyllingen bli varm i sausen.

Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.

Server gjerne kokte poteter til.

Del på Facebook