Dirty fries

Dirty fries - pommes frites med taco

Elsker du nachos, men vil ha noe litt sunnere? Denne smaksbomben får mye ekstra smak fra hjemmelagde pommes frites av rotgrønnsaker.
40-60 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pommes frites

  • 1 kg rotmiks
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 3 ss olje
  • 1 ts paprikapulver

Topping

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Skrell rotgrønnsakene og kutt de i en halv centimeter tykke pommes frites.
  3. Ha rotgrønnsakene i en stor bolle sammen med olje, hvitløkspulver, paprikakrydder, maizena og en klype salt og pepper. Maizenaen gjør pommes frites ekstra sprø (potetmel kan også brukes).
  4. Rør til ingrediensene er blandet med rotgrønnsakene.
  5. Spre rotgrønnsakene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen. La rotgrønnsakene bake til de blir brune og gylne (ca 30 minutter). Rør halvveis.
  6. Brun kjøttdeig i en panne og ha oppi tacokrydder.
  7. Lag en salsa: Kutt tomat, agurk og rødløk i små terninger. Ha det i en bolle med koriander og limejusen.
  8. Når rotgrønnsakene er gylne så fordeler du tacokjøttet over med revet ost på toppen. Gratiner i ovnen til osten er smeltet (ca 5 minutter).
  9. La retten kjøle seg ned et par minutter, før du topper med salsaen, syltet rødløk og reddik.
  10. Servér gjerne med rømme og guacamole.
Del på Facebook