Eltefritt speltbrød med gulrot
Eltefritt Brød med Gulrøtter – saftig hjemmebakt nytelse. Blanding av ingrediensene tar bare øyeblikk, og gulrøttene gir brødet den ekstra saftigheten. Perfekt for enhver form, fra store til små.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Ingredienser
- 500 g siktet speltmel
- 300 g sammalt spelt, fin
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g havregryn
- 2 ts salt
- ½ pk tørrgjær
- 0.5 l lunkent vann
- 5 dl revet gulrøtter
Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. Spar noe gresskarkjerner og litt havregryn til topping.
- La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
- Smør 2 brødformer (eller flere små) og hell deigen i.
- Strø havregryn og gresskarkjerner over.
- La heve igjen, i cirka 45 minutter.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Sett formene i ovnen og senk temperaturen til 210 grader.
- Stek brødet i ca. 40 minutter. Sjekk om det er ferdig ved å dunke på brødet underside. Hører du en «hul lyd» er det ferdig. For å sikre en sprø skorpe rund hele kan du ta brødet ut av formen og ettersteke i 5 minutter. Da er du sikret en sprø skorpe rundt hele brødet.
Du kan blande sammen ingrediensene kvelden i forveien og steke det om morgenen så har du helt nystekt brød til frokost. Da kan du halvere gjæren. Gulrotbrød holder seg godt, og de er fine å fryse.
Hvor godt likte du oppskriften?
1
2
3
4
5