Romescosaus

Enkel linsesuppe

20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske røde linser - eller tørkede linser
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 paprika
  • 1 ss toppet tomatpuré
  • 2 båter hvitløk
  • 400 g hermetiske tomater - eller passata
  • 2 buljongterning
  • 1,5 l vann
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver

Fremgangsmåte

  1. Kutt løk, gulrot og paprika i små biter. Sett en kasserolle på medium høy varme og brun de i litt olje.
  2. Press oppi hvitløk, ha oppi tomatpuré og rør inn krydderne.
  3. Ha oppi hermetiske tomater, vann og buljong terning. Kok opp og skru ned på medium varme. La det koke i 10 minutter
  4. Sett 1/4 av linsene til side.Ha resten av linsene oppi gryta og la det koke 10 minutter til.
  5. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Ha de gjenværende linsene på et stekebrett med bakepapir. Strø over en klype salt og en klunk olje. Bak i ovnen til de blir sprø (ca 10-15 minutter).
  6. Skru av varmen og kjør suppen med en stavmikser til suppen blir tykk. 
  7. Servér suppen i skål toppet med de sprø linsene. Nyt som den er, eller med ris eller godt brød.
Del på Facebook