Enkel pizzasaus

En enkel men kjempegod pizzasaus til hjemmelaget pizza lager du best selv. Har du godt modne tomater så er de også kjempefine å bruke her. Mengden løk og hvitløk bestemmer du selv, men dette er en god pekepinn.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss soyaolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres dette blankt i varm olje.
  2. Tilsett resten av ingrediensene.
  3. Kok opp og la sausen koke til den får en fin konsistens. Den blir bedre jo lenger den koker. Ønsker du en fin og glatt saus kan du bruke en stavmikser. Blir sausen tykk tilsetter du et par spiseskjeer vann.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Lag gjerne sausen på forhånd. Den holder seg i kjøleskapet i minst en uke.
Om du ønsker sterkere saus kan smake den til med chilipulver, cayennepepper og timian.
Del på Facebook